Технологічна
картка: Видування яйця.
1.Для роботи вибираємо яйця білі, великі, без тріщин. Знайти полюси яйця, на звуженому полюсі робимо відмітку олівцем з двох протилежних вершин. Потім у цьому місці проколоти отвір в скорлупі яйця і акуратно висвердлити круглим надфілем із загостреним кінцем.
2. За допомогою медичного шприца повільно ввести в яйце повітря, вміст яйця почне витікати, витягти шприц, знову ввести повітря. Удалити таким чином жовток і білок.
3. Набрати в шприц холодної води і промити скорлупу з середини. Воду запускатитежповільно (повторювати до чистої води).
4. Висушити яйце. Для цього поставити яйце у лоток отвором до низу, щоб стекли залишки води. Для подальшої роботи використовуються просушені заготовки.
1. Приготовити консервну бляшанку, або мідну фольгу. Паличку вистругати з деревини, беремо гілочку, найкраще з ліщини, знімаємо кору і відрізаємо паличку довжиною 10 -12см.
2. За викрійкою вирізати з підготовленого матеріалу деталь.
2. За викрійкою вирізати з підготовленого матеріалу деталь.
3. За допомогою круглогубців скручуємо лієчку, слідкуючи, слідкуючи, щоб шов був добре завалькований, інакше розплавлений віск може витекти і капати на яйце.
4. Розщеплюємо паличку, відгинаємо хвостик біля основи лієчки і вставляємо його в розщеп, міцно примотуємо тонким дротом. Дріт не тільки триматиме лієчку, а ще й не дасть держачку обгоріти на свічці.
Немає коментарів:
Дописати коментар