Технологічні картки. Видування яйця. Виготовлення писачка


Технологічна картка:  Видування яйця.
1.Для роботи вибираємо яйця білі, великі, без тріщин. Знайти полюси яйця, на звуженому полюсі робимо відмітку олівцем з двох протилежних вершин.  Потім у цьому місці проколоти отвір в скорлупі яйця і акуратно висвердлити круглим надфілем із загостреним кінцем. 

2. За допомогою медичного шприца повільно ввести в яйце повітря, вміст яйця почне витікати, витягти шприц, знову ввести  повітря. Удалити таким чином жовток і білок.
3. Набрати в шприц холодної води і промити скорлупу з середини. Воду запускатитежповільно (повторювати до чистої води).

4. Висушити яйце.  Для цього поставити яйце у лоток отвором до низу, щоб стекли залишки води. Для подальшої роботи використовуються просушені заготовки. 

Технологічна картка: Виготовлення писачка.
1. Приготовити  консервну бляшанку, або мідну фольгу. Паличку вистругати з деревини, беремо гілочку, найкраще з ліщини, знімаємо кору і відрізаємо паличку довжиною 10 -12см.
2. За викрійкою вирізати з підготовленого матеріалу деталь.

3. За допомогою круглогубців скручуємо лієчку, слідкуючи, слідкуючи, щоб шов був   добре завалькований, інакше розплавлений віск може витекти і капати на яйце.
4. Розщеплюємо паличку, відгинаємо хвостик біля основи лієчки і вставляємо його в розщеп, міцно примотуємо тонким дротом. Дріт не тільки триматиме лієчку, а ще й не дасть держачку обгоріти на свічці.



Немає коментарів:

Дописати коментар